Logo CD Tax Administratie & Advies

NIWO-Vergunning

NIWO-vergunning

Bent u een transportondernemer en gaat u goederen vervoeren tegen betaling in opdracht van derden? Dan heeft u een NIWO-vergunning nodig. Om in aanmerking te komen voor deze eurovergunning moet u voldoen aan de volgende 3 voorwaarden:

Hoe weet je of je voldoet aan de bovenstaande voorwaarden? Wij leggen het hieronder graag kort en krachtig uit:  
 

– Kredietwaardig 

De onderneming moet kunnen aantonen dat u beschikt over een bedrijfskapitaal van €9.000 voor het eerste voertuig en €5.000 voor ieder opvolgend voertuig. De kredietwaardigheid toont u aan met een jaarrekening en een verklaring van een RA- of AA-accountant of een lid van NOAB of het Register Belastingadviseurs. Verder dient er natuurlijk ook een voertuig in het bezit van de onderneming te zijn. Bezit betekend niet alleen dat de onderneming eigenaar is van het voertuig, maar ook als de onderneming het voertuig huurt en/of leaset.  
 

– Vakbekwaam  

In uw onderneming dient een vervoersmanager aanwezig te zijn die in bezit is van het vakdiploma van de CBR. De vervoersmanager mag zowel intern als extern worden aangetrokken. Let er wel bij op dat de manager bij maximaal 4 transportondernemers zijn vakdiploma mag inbrengen. Tevens moet de manager bij de KvK worden ingeschreven als gevolmachtigde.  
 

Betrouwbaar  

De onderneming moet kunnen aantonen dat de onderneming betrouwbaar is. Dit wordt aangetoond middels een verklaring omtrent gedrag (VOG), deze mag maximaal 2 maanden oud zijn tijdens de aanvraag.  
– BV of VOG: De onderneming dient een VOG RP (RP staat voor rechtspersonen) aan te vragen bij het Ministerie van Justitie. Deze wordt aangevraagd op naam van uw onderneming.  
– Eenmanszaak: De onderneming dient een VOG NP (NP staat voor Natuurlijke Personen) aan te vragen bij het Ministerie van Justitie. Deze aanvraag is dus persoonsgebonden.  
Eenmanszaak waarvan de eigenaar geen vakdiploma heeft: De vervoersmanager is aangetrokken in het bedrijf, bijvoorbeeld in loondienst. De onderneming moet hierbij ook een VOG NP aanvragen  

Wij helpen u bij de voorbereiding van de documenten en bij het aanvragen van de eurovergunning!
Berg met weg door bossen

Neem vrijblijvend contact op

Wij zijn 6 dagen bereikbaar via Whatsapp